Nyugta egyszerűen és gyorsan

Állíts ki nyugtát online számlázódból, vagy automatizáld Számla Agenttel!

Egyszerűsítsd le magánszemély vevőid számára a vásárlás folyamatát!

Regisztrálok

Nyugta egyszerűen és gyorsan

Állíts ki nyugtát online számlázódból, vagy automatizáld Számla Agenttel!

Egyszerűsítsd le magánszemély vevőid számára a vásárlás folyamatát!

Regisztrálok
Nyugtakiállítás
Megfelel a jogszabályoknak

Megfelel a jogszabályi előírásoknak

Testreszabható

Csak a vevő e-mail címére van szükség

Elektronikus tárolás

Elektronikus tárolás és archiválás

környezetbarát

Nem kell kinyomtatni, környezetbarát

Mi a nyugta és a számla között a különbség?

A nyugtaadás a bizonylatolási kötelezettség legegyszerűbb és leggyorsabb módja. Akkor adhatsz nyugtát, ha az áfatörvény alapján mentesülsz a számlakibocsátási kötelezettség alól és csak nyugta kibocsátására vagy kötelezett.

 • A nyugta kötelező adattartalma szűkebb: nem szerepel rajta a vevő neve és címe.
 • A nyugtaadás feltétele, hogy számla kibocsátását nem kéri tőled a vevőd.
 • Nyugtát csak akkor adhatsz, ha vevőd nem adóalany (és nem is jogi személy).

 • A nyugta nem számolható el költségként. Ezért elsősorban magánszemélyek felé történik.

 • Nyugtát csak bizonyos összeghatárig állíthatsz ki: a 900 000 Ft-ot nem érheti el.
 • Figyelem: egyes tevékenységi körök esetén nyugtát csak online pénztárgéppel állíthatsz ki. Egyeztess könyvelőddel!

Milyen módokon állíthatok ki nyugtát?

Lehetőséged van a Számlázz.hu felületéről, kézzel kiállítani a nyugtáidat, vagy automatizálhatod is a folyamatot a Számla Agent segítségével.

Új nyugta kiállítása

Kézi nyugtakiállítás

Számlázz.hu fiókodban az Új nyugta lehetőségre kattintva tudsz nyugtát kiállítani: megadod a tételeket, az összegeket, és már elő is áll a bizonylat, amit továbbíthatsz vevőd e-mail címére. Ezzel a kényelmes megoldással bármikor adhatsz számla helyett nyugtát, amikor a törvény is lehetőséget ad, és vevőd sem ragaszkodik a számlához.

Automatikus nyugtakiállítás

Automatikus nyugtakiállítás

Ha automatizálni lehet a vásárlást, és elég, ha csak a vevő vesz részt a folyamatban (pl. online jegyértékesítés, letölthető anyagok). Ha már használod a Számla Agentet, kezdheted is az automatikus nyugtakiállítást. Ha még nem kötötted össze a rendszeredet a Számla Agent API-val, olvasd el és oszd meg fejlesztőddel a dokumentációt.

Kézi és automatikus nyugtakiállítás esetén is az alábbiakra van lehetőséged a Számlázz.hu rendszerében:

 • nyugta készítése
 • nyugta sztornózása
 • nyugtaadatok lekérdezése
 • nyugta továbbítása e-mailben
 • nyugta nyomtatása
 • A kibocsátott nyugtákat a Számlázz.hu automatikusan archiválja a jogszabályban előírt módon, tehát a nyugta egyetlen példányának kinyomtatására sincs feltétlenül szükséged. Azonban ha az ügymeneted azt kívánja, hogy fizikai formában is átadd vevődnek, hőnyomtatóra optimalizált nyugtát is nyomtathatsz.

Mennyibe kerül?

A nyugtakibocsátás a #start, #digital és #profi csomagokban érhető el. Kézzel történő nyugtakiállítás esetén a csomagdíjon felül nincs más költség. Automatikus nyugtakiállítás esetén a szolgáltatáscsomagon felül a Számla Agent havidíját is fizetned kell, melynek sávos díjszabásáról itt tudsz tájékozódni.

Bizonylatok darabszáma havonta Havi díj
0 Nincs havi díj
1 - 50 1 990 Ft+áfa (2 527 Ft)
51 - 3 000 6 990 Ft+áfa (8 877 Ft)
3 001 - 10 000 10 990 Ft+áfa (13 957 Ft)
10 001 - 30 000 12 990 Ft+áfa (16 497 Ft)
30 001 - 100 000 21 990 Ft+áfa (27 927 Ft)
100 001 - 300 000 42 990 Ft+áfa (54 597 Ft)

300 000 db bizonylat fölött a díj 100 000 darabonként + 13 990 Ft+áfa (17 767 Ft). A díj a csomag előfizetési díján felül értendő. A fenti díj minden esetben utólag fizetendő a megelőző hónapban kiállított bizonylatok darabszáma alapján.

Akik már velünk nyugtáznak

Foodora logo
Jegy.hu
Budapest Park
Akvárium logó
Opera logó
Operett

Tudj meg többet a nyugtakiállításról!

Igen, van! Nyugtakiállításhoz a Számlázz.hu fiókodban be kell állítanod a NAV Online adatkapcsolatot. Lépésről-lépésre útmutatónkat a beállítás menetéről itt éred el.

Alapesetben a vevő e-mail címére kiküldött nyugtaértesítő levél törzsében szerepel a nyugta tartalma (nem csatolmányként), de van lehetőséged pdf formátumban is letölteni (a nyomtatás lehetőségre kattintva), ha a vevődnek vagy neked szükséged van erre.

Automatikus nyugtakiállítás esetén általában a beküldő rendszer helyezi el a nyugtaadatokat valamilyen formában (pl. jegypapírra nyomtatva).

Igen, a Számlázz.hu fiókodból bármely nyugta sztornózására van lehetőséged a Kimenő nyugtáim menüpontból, függetlenül attól, hogy kézzel vagy automatikusan állítottad ki.

API-n keresztül a nyugta sztornózása esetén csak a sztornózandó nyugta azonosítóját kell beküldeni, a válaszban pedig egy új ID-t adunk vissza és a sztornó nyugtát, aminek a tartalma megegyezik a sztornózottal, de minden összeg negatív előjellel szerepel rajta. Bővebb információt a dokumentációban találsz.

Egy webshop esetén csak akkor működik a megoldás, ha készpénzzel, vagy azt helyettesítő eszközzel (bankkártya) fizet a vevő, és csak akkor adhatsz nyugtát, ha a vevőd a vásárlás pillanatában fizeti a vételárat – ha előtte vagy utána, akkor már számlát kell kiállítani.

A Számlázz.hu felületén az alábbi nyugtaképek közül választhatsz: 

1. Normál (A4-es papírra nyomtatható) nyugtakép

2. 80 mm-es nyugtakép

Automatikus nyugtakiállítás esetén keskeny (48 mm-es) nyugtaképet is választhatsz, akár logóval ellátva. A nyugtaképekről további információt Tudástárunkban találsz.

Nyugtát devizában is kibocsáthatsz (a forintosított áfa összege és az árfolyam feltüntetésével), de kizárólag magyar nyelven állíthatod ki, az adatokat magyar nyelven kell szerepeltetni.